Het laatste nieuws over geldzaken en budgettering

 • Door Chantal van Wees
  Podcasts zijn populair. Logisch, want ernaar luisteren is een makkelijke manier om wat over je favoriete onderwerp te leren, tijdens het wandelen of voor het slapengaan. Ook op het gebied van geld lijkt het aanbod van podcasts eindeloos. Om je de bomen door het bos te laten zien, delen twee geldpodcastexperts hun top drie.
 • Door Marloe van der Schrier
  Cryptomunten hebben een grote aantrekkingskracht op jongeren. Uit onderzoek van het Nibud en de Rabobank bleek afgelopen week dat ruim ruim een kwart van de jongeren tussen de achttien en dertig jaar crypto's heeft. Waar komt die behoefte vandaan en hoe zit het met de risico's?
 • Door Tijn Elferink
  Door een nieuwe regeling betalen mensen die dit jaar nog starten met een ggz-behandeltraject dat in 2022 doorloopt, twee keer het eigen risico. Normaal gesproken betalen verzekerden voor één behandeling of één traject eenmalig het eigen risico van tenminste 385 euro.
 • Door Chantal van Wees
  Sinterklaas is het land weer uit, hoogste tijd voor kerstsferen. Vorig jaar werd een record aan kerstbomen en -artikelen verkocht in Nederland. Dit jaar worden de prijzen hoger. Gaan we toch weer los de komende weken?
 • Door Marloe van der Schrier
  Na Welkom Energie, Enstroga en Allure Energie, heeft deze week Anode Energie als vierde partij in korte tijd faillissement aangevraagd. Deze klanten gaan automatisch over naar een nieuwe leverancier, vaak hanteert deze de huidige, hogere, tarieven. Hoe weet je als consument of een energieleverancier betrouwbaar is?
 • Door Sarah Sitanala
  Ondanks dat het belangrijk is ons te verzekeren voor zorg, bestaan daar nog veel onduidelijkheden over. Zo blijkt uit onderzoek dat 41 procent van de Nederlanders niet weet dat de beugel voor kinderen niet standaard wordt gedekt door de tandartsverzekering.
 • Door Tijn Elferink
  Tot het einde van het jaar kun je een nieuwe zorgverzekering kiezen en is het mogelijk om wijzigingen aan te brengen in je zorgverzekering. De meeste zorgpremies gaan in 2022 met enkele euro's per maand omhoog. Zijn er nog mogelijkheden om te besparen? Verschillende experts delen hun belangrijkste tips.
 • Door Chantal van Wees
  Volgens het Nibud wordt 2022 financieel gezien een somber jaar voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Goed idee om eventuele schulden zo snel mogelijk af te lossen, maar gek genoeg laten we ons bij schuldaflossing doorgaans niet leiden door gezond verstand maar door onbewuste gevoelens, waardoor het vaak mislukt. Hoe werkt dat?