Het laatste nieuws over geldzaken en budgettering

 • Door Djaja Ottenhof
  Een deel van je huis verbouwen en verhuren als bed and breakfast (B&B). Het lijkt een aantrekkelijke manier om extra inkomen te verdienen waar je bijvoorbeeld de hypotheek van kunt betalen. Bij een hypotheekaanvraag kan het zelfs een manier zijn om extra te lenen. In de praktijk lukt het alleen niet veel eigenaren om een […]
 • Door Gea Bruinsma
  Vroeger had je de rommelmarkt of het prikbord in de supermarkt, maar tegenwoordig kun je op veel meer plekken terecht om spullen of diensten te verkopen. Een blouse gaat op Vinted, je oude koelkast zet je op Marktplaats, via Pawshake bied je je hondenuitlaatdiensten aan. Bijverdienen was nog nooit zo gemakkelijk. Maar moet je al […]
 • Door Mirte van Rooijen
  "Stuur je nog een tikkie?" Het is een vraag die vaak gesteld wordt nu het 'normale leven' weer op gang komt. Soms is een het afsluiter van een mislukte date en andere keren juist het einde van een gezellige stapavond. Maar wanneer is het gepast om een tikkie of betaalverzoek te sturen?
 • Door Jeanine Tanis
  Voor de meesten van ons blijft het bij een boze droom: alle zeggenschap over je persoonlijke en financiële zaken kwijtraken. Maar je hoeft ook geen Britney Spears te zijn om hiermee in aanraking te komen, want ook in Nederland komt ondercuratelestelling voor. Maar hoe werkt dat eigenlijk?
 • Door Marloe van der Schrier
  Jaarlijks doen er in oktober zo'n 50.000 mensen mee aan 'Stoptober', een initiatief om gezamenlijk te stoppen met roken. Niet alleen vanuit gezondheidsperspectief een verstandige actie, maar ook financieel valt er veel te winnen. Zo is een overlijdensrisicoverzekering de helft goedkoper voor niet-rokers.
 • Door NU.nl
  De energietarieven schieten omhoog en dat zien steeds meer mensen terug in hun maandelijkse lasten. Om de kosten te drukken, kun je zelf ook al veel doen op het gebied van energiebesparing, zonder dat je meteen aan de zonnepanelen of vloerisolatie hoeft. We vroegen jullie deze week je beste tips te delen.
 • Door NU.nl
  De gasprijzen stijgen hard: in de laatste paar dagen is gas ruim 60 procent duurder geworden. Wat wil jij daarover weten? Stel je vraag op ons reactieplatform NUjij en dan beantwoorden wij de beste en meestgestelde vragen in een nieuw artikel.
 • Door Gea Bruinsma
  Je ziet er steeds meer van verschijnen: abonnementen voor minder acute zaken, van de bioscoop en maaltijdpakketten tot boxershorts en bloemen. We onderschatten hoeveel van die afspraken we hebben lopen én hoeveel we eraan besteden. Hoe komt dat? En wat kunnen we ertegen doen?