Het laatste nieuws over geldzaken en budgettering

 • Door Robert Hüsken
  Veel Nederlanders ontvangen eind deze maand weer hun vakantiegeld. Een lekker extraatje, maar hoeveel geld krijg je eigenlijk? En hoeveel belasting betaal je over je vakantiegeld?
 • Door Marjolein Kooyman
  We zijn na twee coronajaren weer vaker en langer van huis. Met een inboedelverzekering ben je verzekerd als er iets gebeurt met je bezittingen, zoals een diefstal, overstroming of brand. Maar hoe bepaal je de waarde van je inboedel en wat krijg je vergoed? Acht vragen over een inboedelverzekering.
 • Door Simone Langejan
  Onenigheid over geld komt in de beste relaties voor. Maar hoe voorkom je die irritaties en ruzies? Nibud-woordvoerder Gabriëlla Bettonville en relatie- en scheidingsexpert Roos Boer geven advies.
 • Door Mara Ruijter
  De hogere energierekening en stijgende prijzen op de kassabon zorgen ervoor dat we onze portemonnee nauwlettend in de gaten houden. Tips als korter douchen en vaker huismerken kopen om geld te besparen kennen we, maar kende je deze tips van budgetcoaches ook al?
 • Door Chantal van Wees
  Trouwen heeft naast een romantische kant natuurlijk ook een zakelijke. Trouw je in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden? Wat is eigenlijk het verschil? En waar moet je op letten?
 • Door Marloe van der Schrier
  De deadline voor de aangifte inkomstenbelasting is al een week verstreken. Wat als je vergeten bent om belastingaangifte te doen of als je een paar dagen te laat was bij het insturen? Drie vragen.
 • Door Liza Karsemeijer
  Je gezamenlijke financiën: het is niet bepaald een gezellig onderwerp voor aan de ontbijttafel. Toch zou je het er eigenlijk elke maand over moeten hebben met je partner, zeggen experts. Dat voorkomt geldproblemen en ruzies.
 • Door Simone Langejan
  De tijden van coronalockdowns zijn achter de rug en geld mag weer rollen in de winkelstraten en op het terras. Zo gaven we in maart dit jaar 21 procent meer uit dan in dezelfde maand in 2020, aan het begin van de coronacrisis. Maar hoe zorg je ervoor dat je ondanks alle verleidingen financieel gezond […]